مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه بعد از ۴ سال و دو بار استعفا ، کناره گیری کرد و راهی شرکت سرمایه گذاری شد و درباره عملکرد و منابع مالی توضیح داد.
در آخرین تحولات مدیریتی بازار سرمایه، محمد ابراهیم آقابابایی بعد از حدود ۴ سال از تأسیس و راه اندازی و مدیریت صندوق تثبیت بازار سرمایه، دست به استعفا زد و به عنوان مدیرعامل جدید و عضو هیئت مدیره، راهی سرمایهگذاری سپه شد.
وی با تأیید این رویداد، درباره اقدامات و عملکرد این صندوق مهم به بورس پرس گفت: از 30 بهمن 95 و در دومین جلسه هیئت امنای صندوق تثبیت بازار سرمایه، مسئول راه اندازی و مدیریت این صندوق بودم و چهارشنبه گذشته بعد از دو بار استعفا در زمان حضور حسن قالیباف اصل و سپس محمدعلی دهقان دهنوی با کناره گیری موافقت شد.
آقابابایی در پاسخ به این سؤال که آیا مدیر جدید صندوق انتخاب شده یا خیر، توضیح داد: طبق اساسنامه، هیئت عامل به پیشنهاد رئیس سازمان بورس، تأیید هیئت امنا و حکم وزیر اقتصاد به عنوان رئیس هیئت امنا تعیین میشود اما با تصمیم هیئت امنا، مقرر شد تعیین سرپرست صندوق تا سه ماه آینده به رئیس سازمان بورس تفویض شود.
وی درباره عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه در طول مدیریت حدود ۴ ساله هم گفت: سرمایه صندوق در زمان تأسیس شامل یک میلیارد تومان دولت بود و تا پایان سال 96 منابع مالی به 130 میلیارد تومان رسید. در پایان سال 97 هم سازمان بورس 63 میلیارد تومان دیگر به صندوق تخصیص داد و جمع منابع به 193 میلیارد تومان رسید.
آقابابایی افزود: اواخر 98 هم منابع صندوق با 7 میلیارد تومان افزایش دیگر به 200 میلیارد تومان بالغ شد و تا 21 آبان سال گذشته همین رقم بود تا اینکه از اواخر آبان ماه تا پایان سال قبل، سازمان بورس 1.5 هزار میلیارد تومان دیگر تخصیص داد تا سپرده سازمان نزد این صندوق به 1.7 هزار میلیارد تومان برسد.
وی ادامه داد: همچنین از اول مرداد تا پایان سال گذشته، 300 میلیارد تومان از محل 30 درصد کارمزد سازمان بورس و رایان بورس به صندوق تزریق شد. صندوق توسعه ملی هم در آذر 99 مبلغ هزار میلیارد تومان و در اردیبهشت سال جاری براساس مصوبه سران قوا، هزار و 34 میلیارد تومان در صندوق سپره گذاری کرد و مجموع منابع این صندوق با احتساب آورده سازمان و صندوق توسعه ملی به حدود ۴ هزار میلیارد تومان رسید.
مدیر سابق صندوق تثبیت بازار سرمایه افزود: طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی، یک درصد منابع صندوق توسعه ملی از سال ۹۴ به بعد باید در این صندوق سپرده گذاری میشد که از مبلغ ریالی معادل ۵۱۰ میلیون دلار، تاکنون کمتر از معادل ریالی ۱۰۰ میلیارد دلار ( یعنی حدود دو هزار میلیارد تومان) به این صندوق اختصاص یافته است.
قابابایی در برابر این سؤال که چه نمره ایی به عملکرد ۴ ساله میدهد به بورس پرس گفت : با توجه به منابع در اختیار، نمره عملکرد عالی به این صندوق اختصاص مییابد اما منابع کافی در اختیار صندوق قرار نگرفته است. چرا که در حالی گردش مالی صندوق طی نیمه دوم سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان و 9 تا 10 برابر منابع در اختیار بود که در صورت وجود منابع مالی بیشتر، امکان کارآیی و اثر گذاری بیشتر صندوق هم وجود داشت.